Revalidatie voor ouderen

Revalidatie voor ouderen

Werken aan uw herstel, het verbeteren van mobiliteit en opbouwen van zelfredzaamheid kan in een revalidatiecentrum van ZINN in Groningen, Haren of Hoogezand. Alle specialismen met specifieke kennis van zorg voor ouderen bevinden zich onder één dak. Elk revalidatiecentrum heeft ruime een- en tweepersoons revalidatiekamers, een fysiotherapieruimte voorzien van moderne technieken, restaurant, Grand Café en mini-supermarkt. 

Een slagvaardig team van specialisten staat klaar voor uw revalidatieproces. Het team met specifieke kennis van zorg voor ouderen, chronische pijn en zorg na een nieuwe heup of knie werkt multidisciplinair samen. Zo krijgt u vanaf het begin van de revalidatie tot aan uw thuissituatie kwalitatieve begeleiding en de aandacht die u nodig heeft. Het hoofddoel is het opnieuw aanleren en oefenen van de vaardigheden die u nodig heeft om weer zelfstandig te kunnen wonen. U oefent tijdens de momenten van therapie en ook tijdens dagelijkse handelingen als het klaarmaken van uw ontbijt, het ophalen van een kop koffie of thee. 

Revalidatiecentrum in Groningen, Haren en Hoogezand
In Groningen, Haren en Hoogezand heeft ZINN een revalidatiecentrum in de sfeervolle en bruisende locaties De Brink, De Dilgt en De Burcht. U kunt gebruik maken van faciliteiten als een restaurant, Grand Café en mini-supermarkt. Ook uw bezoek is van harte welkom, er zijn geen bezoektijden. Elke locatie heeft een ruime fysiotherapieruimte voorzien van comfort en moderne technieken. Bij ZINN revalideert u in een vriendelijke en veilige omgeving. Er heerst een sfeer die positief werkt op uw herstel. Tijdens uw verblijf heeft u de beschikking over een eenpersoons revalidatiekamer in Groningen (De Brink) of een een- of tweepersoons revalidatiekamer in Haren (De Dilgt) of Hoogezand (De Burcht). 

Revalidatiezorg voor ouderen
De revalidatiezorg van ZINN is toegespitst op ouderen, ook wel geriatrische revalidatie. Betrokken specialisten zijn een specialist ouderengeneeskunde (revalidatiearts), verpleegkundig specialist, fysio- en ergotherapeut, (GZ-)psycholoog, logopedist, diëtist, en maatschappelijk werker. In de brochure over revalidatie leest u per specialisme wat u kunt verwachten. 

Sneller herstellen na een knie- of heupoperatie

Staat u op de wachtlijst voor een heup- of knievervangende operatie? Het is aan te raden om vóór de operatie al gebruik te maken van pre-operatieve fysiotherapie. U leert dan oefeningen en handelingen, die uw revalidatie na de operatie bespoedigen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van ZINN. Aanmelden kan via uw huisarts.

ZINN Gezondheidszorg

Veelgestelde vragen

Moet ik een eigen bijdrage betalen voor de revalidatie?

Wanneer uw zorgverzekering een contract heeft met ZINN wordt uw revalidatieverblijf door de zorgverzekering betaald. Houdt wel rekening met het betalen van een eigen risico (wettelijk verplicht).

Ik wil graag bij ZINN revalideren, kan dat?

In het ziekenhuis kunt u uw voorkeur voor ZINN aangeven. Het ziekenhuis geeft dat aan ZINN door. Vervolgens wordt er gekeken of wij u een revalidatieplaats kunnen bieden. Als u moet herstellen na een hersenbloeding (CVA) kunt u niet bij ZINN revalideren.

Waar kan ik revalideren?

ZINN locatie De Brink in Groningen. In De Brink kunnen ook ouderen met cognitieve problemen revalideren op een speciaal daarvoor ingerichte afdeling.
ZINN locatie De Dilgt in Haren
ZINN locatie De Burcht in Hoogezand

Hoe lang duurt mijn revalidatie?

Dat is per persoon verschillend. Het hangt af van uw medische situatie en het herstel. Alles is gericht op een zo snel mogelijke terugkeer naar uw eigen woonsituatie.

Met wie krijg ik te maken tijdens de revalidatie?

Een team van specialisten van ZINN Gezondheidszorg en medewerkers van ZINN.
ZINN Gezondheidszorg: specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, fysio- en ergotherapeut, GZ-psycholoog, maatschappelijk werker, diëtist en logopedist.
ZINN: helpende, (eerst verantwoordelijk) verzorgende en verpleegkundige.

Eenmaal thuis is het vaak mogelijk om de therapie een vervolg te geven. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van hulpmiddelen of woningaanpassingen. De fysio- en ergotherapeut behandelen u ook thuis.

Wat kost het om te revalideren?

Geriatrische Revalidatiezorg wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. ZINN heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. U betaalt aan de zorgverzekering een verplicht of vrijwillig eigen risico. Uw zorgverzekering kan u informeren over de voorwaarden.

Is er een wachttijd om te kunnen revalideren bij ZINN?

Er is geen voor het revalideren bij ZINN. Zodra u met ontslag mag uit het ziekenhuis neemt het ziekenhuis contact op met de zorgaanbieder, zoals ZINN. Dan wordt gekeken naar een plek waar u zo snel mogelijk kunt revalideren.

Wat onderscheidt cognitieve revalidatie?

De ervaring leert dat mensen met geheugen- concentratieproblemen beter revalideren in een aangepaste en veilige omgeving. De revalidatiezorg voor mensen met geheugenproblemen vindt plaats in een open omgeving in ZINN locatie De Brink. Speciaal voor de revalidanten in deze kleinschalige setting is er een gezamenlijke huiskamer waar een woonassistent van 08.00 – 20.00 uur voor structuur en aandacht zorgt. 

Naast revalidatiezorg voor ouderen biedt ZINN in De Brink revalidatie met geheugenproblemen en in De Dilgt longrevalidatie.

Meer weten over Revalidatie voor ouderen

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

De openingstijden van het het servicepunt van ZINN: doordeweeks van 09.00 - 17.00 uur.

Neem contact op