Longrevalidatie

Longrevalidatie

In Haren biedt ZINN gespecialiseerde longrevalidatie aan mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD. Het op maat gemaakte revalidatieprogramma heeft als doel de kwaliteit van leven te bevorderen. Onder begeleiding van zorgprofessionals en een expertiseteam oefent u vier tot vijf dagen in de week.  

Voor het leren omgaan met een beperking, het zelfstandig functioneren en kwaliteit van leven te bevorderen heeft ZINN een speciaal longrevalidatieprogramma ontwikkeld.  
Heeft u het oude niveau van functioneren nog niet teruggekregen na een opname in het ziekenhuis of staat een opname in het ziekenhuis gepland? De zorgprofessionals en expertiseteam in het revalidatiecentrum in Haren kunnen veel voor u betekenen. De oefeningen, fysiotherapie en een programma dat bij uw persoonlijke situatie past dragen bij aan een minder lange opname in het ziekenhuis. Bovendien wordt de kans dat u vaker in het ziekenhuis opgenomen moet worden kleiner.  

Revalidatieprogramma
Het revalidatieprogramma duurt gemiddeld zes tot acht weken. U oefent vier tot vijf dagen in de week. Dit kan individueel of in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut. Naast deze passende behandeling geeft het team advies over het dagelijks handelen. In het weekend hebt u de mogelijkheid om naar huis te gaan. Wanneer u volledig naar huis gaat is het veelal mogelijk dat de behandeling door de fysio- en ergotherapeut en thuiszorg voortgezet wordt. 

Een- of tweepersoons revalidatiekamer
Tijdens uw verblijf heeft u de beschikking over een een- of tweepersoons revalidatiekamer in Haren. ZINN biedt longrevalidatie aan in de sfeervolle ZINN locatie De Dilgt. U kunt gebruik maken van faciliteiten als een restaurant met terras, Grand Café, mini-supermarkt en wekelijkse markt. Ook uw bezoek is van harte welkom. Vanwege corona kent ZINN vaste bezoektijden.

Veelgestelde vragen

Moet ik een eigen bijdrage betalen voor de revalidatie?

Wanneer uw zorgverzekering een contract heeft met ZINN wordt uw revalidatieverblijf door de zorgverzekering betaald. Houdt wel rekening met het betalen van een eigen risico (wettelijk verplicht).

Ik wil graag bij ZINN revalideren, kan dat?

In het ziekenhuis kunt u uw voorkeur voor ZINN aangeven. Het ziekenhuis geeft dat aan ZINN door. Vervolgens wordt er gekeken of wij u een revalidatieplaats kunnen bieden. Als u moet herstellen na een hersenbloeding (CVA) kunt u niet bij ZINN revalideren.

Waar kan ik revalideren?

ZINN locatie De Dilgt in Haren

Hoe lang duurt mijn revalidatie?

Dat is per persoon verschillend. Het hangt af van uw medische situatie en het herstel. Alles is gericht op een zo snel mogelijke terugkeer naar uw eigen woonsituatie.

Met wie krijg ik te maken tijdens de revalidatie?

Een team van specialisten van ZINN Gezondheidszorg en medewerkers van ZINN.
ZINN Gezondheidszorg: specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, fysio- en ergotherapeut, GZ-psycholoog, maatschappelijk werker, diëtist en logopedist.
ZINN: helpende, (eerst verantwoordelijk) verzorgende en verpleegkundige.

Eenmaal thuis is het vaak mogelijk om de therapie een vervolg te geven. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van hulpmiddelen of woningaanpassingen. De fysio- en ergotherapeut behandelen u ook thuis.

Wat kost het om te revalideren?

Geriatrische Revalidatiezorg wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. ZINN heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. U betaalt aan de zorgverzekering een verplicht of vrijwillig eigen risico. Uw zorgverzekering kan u informeren over de voorwaarden.

Is er een wachttijd om te kunnen revalideren bij ZINN?

Er is geen wachttijd voor het revalideren bij ZINN. Zodra u met ontslag mag uit het ziekenhuis neemt het ziekenhuis contact op met de zorgaanbieder, zoals ZINN. Dan wordt gekeken naar een plek waar u zo snel mogelijk kunt revalideren.