Over ZINN

Over ZINN

ZINN is dé organisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Deze energieke, eigenzinnige zorgorganisatie heeft een duidelijke visie: aandacht voor elkaar geeft het leven glans. Zo prettig mogelijk ouder worden. Daar draait het om. 

Wie wij zijn

Achter de naam ZINN (Zorgorganisatie in Noord Nederland) gaat een lange historie schuil in de zorg voor ouderen. Ons verhaal gaat ver terug, tot in het jaar 1833. Met de komst van bestuurder J. van 't Land in 1932 ontstaat het beginpunt van onze huidige vooruitstrevendheid en eigenzinnigheid. Hij blijkt een visionair met een vernieuwende kijk op verzorging. Voor hem zijn bewoners geen onmondige mensen die gehoor moeten geven aan de regels van het huis, maar volwassen, zelfstandige mensen die recht hebben op vrijheid en een eigen woonruimte. Hij legt hiermee de basis voor het huidige ZINN. Die naam bestaat sinds 2010. Onder de noemer ZINN bieden we een groot aantal diensten aan op het gebied van wonen en zorg voor ouderen.

Zorgprofessionals en vrijwilligers
In zes moderne en sfeervolle woonzorglocaties en vanuit zeventien professionele thuiszorgteams zetten ruim 2.400 medewerkers zich dagelijks met hart en ziel in ​voor ouderen. Daarnaast zijn er in onze woonzorglocaties dagelijks vele vrijwilligers te vinden. Er is alle ruimte voor vakmanschap, ontwikkeling en ontplooiing. Kennis delen is een belangrijk onderdeel van de cultuur.   

Raad van Bestuur en Raad van Toezicht 
Om je heen kijken en vooruitkijken. Dat zijn belangrijke kernkwaliteiten die de Raad van Bestuur van ZINN omarmt. Zodat onze organisatie nu én in de toekomst aansluit bij de wensen en behoeften van ouderen en hun familieleden.

Raad van Bestuur:
Drs. Carry de Niet MBA

Raad van Toezicht:
De heer C. Bijl - voorzitter
De heer D.C. Dorr
De heer J. Dusseljee
Mevrouw A. Reinders-van der Galiën
Mevrouw M. Riemersma-Diephuis

Deze energieke, eigenzinnige zorgorganisatie heeft een duidelijke visie: aandacht voor elkaar geeft het leven glans.

Waar wij voor staan

 • Zo prettig mogelijk oud worden
  ZINN helpt u graag om, ondanks ziekte of beperkingen, uw leven zo gewoon mogelijk voort te zetten. Thuis of in één van onze locaties. Waarbij u zelf natuurlijk zoveel mogelijk aan het roer staat.
   
 • Respectvolle, hoogwaardige zorg
  Een sfeervol en veilig thuis voor ouderen, dat is wat we bieden. We staan altijd open voor vernieuwing; wat goed is kan vaak nóg beter.
   
 • Gastvrij en persoonlijk betrokken
  Ieder mens is uniek. We doen ons uiterste best om service en zorg op maat te leveren. Nauw contact met u en uw familie of mantel­zorger staat bij ZINN hoog op de agenda.

POWER, de kernwaarden van ZINN, staan daarbij centraal: Passie, Ondernemend, Warm welkom, Eigenzinnig en Resultaat.

We moedigen medewerkers aan om initiatief te nemen en vanuit vakmanschap en ervaring creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken. En om zichzelf te ontwikkelen. Wij bieden alle ruimte voor vakmanschap.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

ZINN is een groeiende zorgorganisatie met een groot netwerk. Een netwerk van meer dan 2000 cliënten, circa 2700 werknemers en zo'n 600 vrijwilligers. ZINN staat midden in de regionale maatschappij. Hier ligt een kans om de maatschappij te verbeteren. We willen zowel bijdragen aan de zorg, als aan de wereld om ons heen. Vanuit strategisch oogpunt willen we een meetbare bijdrage leveren aan duurzaamheid kwesties. Dit hebben wij onderverdeeld in de 3 P’s: People, Planet en Profit. ZINN vertaalt dit  in een duurzaam inkoop- en vervoersbeleid en een gezond werkklimaat voor haar medewerkers met de focus op laag energieverbruik door goede isolatie en energiezuinige apparatuur.