Revalidatie

Revalidatie

Revalideren betekent intensief oefenen. Een team professionals van ZINN Gezondheidszorg staat klaar voor uw behandeling op maat.

Bij ZINN kunt u revalideren in een sfeervolle en moderne omgeving, met veel activiteiten en faciliteiten. 

Het team van ZINN Gezondheidszorg  werkt samen met u aan uw herstel, het verbeteren van uw mobiliteit en het opbouwen van uw zelfredzaamheid. Allerlei vaardigheden worden geoefend. Niet alleen op de momenten van therapie, maar ook tijdens dagelijkse handelingen. Denk daarbij aan het halen van een eigen ontbijt, koffie en thee. De behandeling sluit aan op wensen en mogelijkheden, ook als deze complex zijn. De specialisten, medewerkers en behandelaars hebben specifieke kennis van ouderdomsziekten, chronische ziekten, neurologische aandoeningen en orthopedische problemen als een gebroken heup of knie.

Revalideren doet u waarschijnlijk het liefst dichtbij huis of familie. ZINN heeft drie locaties waar u kunt revalideren: De Dilgt in Haren, De Burcht in Hoogezand en De Brink in Groningen. Dit zijn sfeervolle moderne woonzorglocaties met ruime een- of tweepersoons zit-/slaapkamers met sanitair.

Mensen met cognitieve problemen kunnen terecht in De Brink waar zij in een kleinschalige setting kunnen revalideren. De ervaring leert dat zij beter revalideren in een aangepaste, veilige setting.

ZINN Gezondheidszorg

ZINN Gezondheidszorg

Revalidatiezorg wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Het ziekenhuis kan een aanmelding bij ZINN verzorgen, maar zelf contact opnemen en aanmelden kan ook. 

​​​​​​​ZINN kent geen vaste bezoektijden. Bezoek is van harte welkom.

Veel gestelde vragen

Moet ik een eigen bijdrage betalen voor de revalidatie?

Wanneer uw zorgverzekering een contract heeft met ZINN wordt uw revalidatieverblijf door de zorgverzekering betaald. Houdt wel rekening met het betalen van een eigen risico (wettelijk verplicht).

Ik wil graag bij ZINN revalideren, kan dat?

In het ziekenhuis kunt u uw voorkeur voor ZINN aangeven. Het ziekenhuis geeft dat aan ZINN door. Vervolgens wordt er gekeken of wij u een revalidatieplaats kunnen bieden. Als u moet herstellen na een hersenbloeding (CVA) kunt u niet bij ZINN revalideren.

Waar kan ik revalideren?

ZINN locatie De Brink in Groningen. In De Brink kunnen ook ouderen met cognitieve problemen revalideren op een speciaal daarvoor ingerichte afdeling.
ZINN locatie De Dilgt in Haren
ZINN locatie De Burcht in Hoogezand

Hoe lang duurt mijn revalidatie?

Dat is per persoon verschillend. Het hangt af van uw medische situatie en het herstel. Alles is gericht op een zo snel mogelijke terugkeer naar uw eigen woonsituatie.

Met wie krijg ik te maken tijdens de revalidatie?

Een team van specialisten van ZINN Gezondheidszorg en medewerkers van ZINN.
ZINN Gezondheidszorg: specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, fysio- en ergotherapeut, GZ-psycholoog, maatschappelijk werker, diëtist en logopedist.
ZINN: helpende, (eerst verantwoordelijk) verzorgende en verpleegkundige.

Eenmaal thuis is het vaak mogelijk om de therapie een vervolg te geven. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van hulpmiddelen of woningaanpassingen. De fysio- en ergotherapeut behandelen u ook thuis.

Wat kost het om te revalideren?

Geriatrische Revalidatiezorg wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. ZINN heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. U betaalt aan de zorgverzekering een verplicht of vrijwillig eigen risico. Uw zorgverzekering kan u informeren over de voorwaarden.

Is er een wachttijd om te kunnen revalideren bij ZINN?

Wachttijden
Dagelijks vinden er opnames, vanuit het ziekenhuis, plaats op drie revalidatieafdelingen.

Meer weten over Revalidatie

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op