Zorgappartementen De Brink

Uw eigen appartement met zorg dichtbij in een modern woonzorgcentrum in de prachtige wijk Helpman, dat is wonen in De Brink

In De Brink wonen 87 mensen in een ruim zorgappartement met een aparte slaapkamer. U kunt hier terecht voor:

  • Wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

Past wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging in De Brink bij u?
Als u graag zelfstandig wilt wonen met alle facetten van zorg in de buurt, dan is een zorgappartement in De Brink geschikt voor u. Zelfstandig wonen met alle voorzieningen die De Brink u biedt. 

Als u in De Brink komt wonen, maakt u samen met het zorgteam een zorgleefplan. In dit plan staat de zorg die u nodig heeft en die u op afgesproken moment ontvangt. Voor ontmoeting en activiteiten kunt u (zelfstandig) naar het restaurant. Er zijn ook twee huiskamers waar bewoners van de zorgappartementen elkaar ontmoeten. 

In De Brink wonen veel bewoners uit de wijken Helpman, De Wijert en Groningen-Zuid. Bewoners ontmoeten elkaar in het restaurant of op het zonnige terras in de tuin met kippen en vogels of in de beleef- en moestuin. Het is altijd gezellig in het restaurant door de nauwe contacten met de school die naast De Brink staat. 

Bewoner: ‘Het winkelcentrum van Helpman is dichtbij. Mijn kleinkinderen doen er wel eens een boodschap voor mij.’

De Brink is ook een ontmoetingsplaats in de wijk. Er komen dagelijks veel buurtbewoners eten in het restaurant of even op bezoek bij een oude buurman of buurvrouw. De Brink heeft een eigen ruimte voor fysiotherapie. Hier kunt u fysiobehandelingen krijgen of meedoen aan fitness voor ouderen. 

Informatie zorgappartement
Uw zorgappartement is royaal en beschikt over een eigen keuken, badkamer, aparte slaapkamer en een berging met een aansluiting voor een wasmachine of droger. Er zijn appartementen van 50m², 60m² of 70m² groot. De appartementen van 50m² zijn geschikt voor een eenpersoonshuishouden. De appartementen van 60m² of 70m² zijn geschikt voor 2-persoonshuishoudens. Alleen in een appartement van 60m² of 70 m² wonen? Dat kan als u een comforttoeslag betaalt (zie tarievenlijst) bovenop uw eigen bijdrage. U betaalt geen comforttoeslag voor het appartement van 50m² of als u als echtpaar in een appartement van 60m² of 70m² woont.

Toewijzing
Om in aanmerking te komen voor een zorgappartement in De Brink heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U krijgt een Wlz-indicatie als het noodzakelijk is dat er 24-uurs zorg in nabijheid is. Voor het wonen in een zorgappartement betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van uw inkomen en uw eventuele vermogen.
 

Meer weten over Zorgappartementen De Brink

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op