Begeleiding bij dementie

Begeleiding bij dementie

Begeleiding bij alledaagse beslissingen, het ondernemen van activiteiten en de lichamelijke verzorging wordt voor mensen met dementie steeds intensiever. U staat er niet alleen voor!

Al in een vroeg stadium van dementie kunt u gebruik maken van de zorg en hulp van ZINN. Bij vermoeden van dementie kunt u thuis bijvoorbeeld hulp en ondersteuning krijgen van een ‘casemanager dementie’. De casemanager van ZINN is een speciaal hiervoor opgeleide verpleegkundige, die u in het hele proces van dementie begeleidt, uw contactpersoon is naar andere zorgprofessionals, informatie en advies geeft en de benodigde zorg kan regelen.

Ergotherapeut aan huis

ZINN Gezondheidszorg biedt in de vorm van ergotherapie een speciaal programma aan voor ouderen met beginnende dementie. Het programma heeft als doel om u te adviseren bij dagelijkse activiteiten thuis, zoals douchen, koffie zetten en koken.

Psycholoog aan huis

Ook als u thuis woont, kunt u gebruik maken van onze therapeuten, zoals de de psycholoog van ZINN Gezondheidszorg. De psychologen zijn gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van psychische klachten. Door hun specifieke kennis en jarenlange ervaring in de ouderenzorg weten de psychologen van ZINN Gezondheidszorg hoe dergelijke klachten zich uiten op oudere leeftijd en welke behandeling het beste aansluit.

Dagbesteding

ZINN biedt in 'De Buurthuiskamer' dagbesteding. Daar verzorgen bevlogen en deskundige medewerkers een plezierige en zinvolle dag, in een huiselijke sfeer. Het gevarieerde programma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Dagbesteding biedt uitkomst wanneer er behoefte is aan begeleiding en dagritme. Daarnaast kan het de partner, familie of kennissen ontzorgen. 
In een gezellige en sfeervolle ruimte brengen bezoekers van De Buurthuiskamer met elkaar een ‘gewone’ dag door, waarin ruimte is voor activiteiten zoals koffie drinken, puzzelen, de krant lezen, een spelletje en gezamenlijk eten.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft met dementie. Meestal is er een gastspreker die een bepaald onderwerp met de aanwezigen bespreekt. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde. De toegang is gratis en van te voren aanmelden is niet nodig. ZINN is medeorganisator van de Alzheimer Cafés in Haren en Hoogezand. 

Meer weten over Begeleiding bij dementie

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op