Dagbesteding in De Buurthuiskamer

Dagbesteding in De Buurthuiskamer

Dagbesteding biedt uitkomst wanneer door leeftijd, ziekte of beperking regelmaat en structuur nodig is om de dag vorm te geven. Ook het opbouwen en onderhouden van sociale contacten kan hierdoor gemakkelijker worden.

Een dag in De Buurthuiskamer
Huiselijke sfeer.
Gezellige ontmoetingen.
Samen eten (bereiden) en drinken.
Gevarieerd aanbod van activiteiten.
Naasten en mantelzorgers even ontzien.

ZINN biedt in Groningen, Haren en Hoogezand dagbesteding in ‘De Buurthuiskamers’. In De Buurthuiskamers verzorgen bevlogen en deskundige medewerkers een plezierige en zinvolle dag, in een huiselijke sfeer. Het gevarieerde programma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bezoekers en geeft hen weer een doel in de dag.

Voor wie is het?
Bezoekers van de dagbesteding hebben door leeftijd, ziekte of beperking regelmaat en structuur nodig om de dag vorm te geven. Ook het opbouwen en onderhouden van sociale contacten kan hierdoor lastig zijn. Bij de samenstelling van de groep wordt rekening gehouden met ziektebeelden.

Dagbesteding wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst.

Volgens een nieuwe wettelijke regel mogen personen vanaf 1 juli 2020 alleen in de rolstoel in een (rolstoel/taxi)bus worden vervoerd wanneer de rolstoel in het kader van veilig vervoer aan bepaalde wettelijke regels voldoet (ISO norm 7176-19). Of een rolstoel een “veilig vervoerbare rolstoel” is, is herkenbaar aan stickers met een haaksymbool. 
 

Ik had geen structuur meer in mijn dag.

Ik miste structuur in mijn dagelijkse doen. Soms vergat ik zelfs te eten. Ook de eenzaamheid sloop er langzaam in. Door een bezoek aan De Buurthuiskamer heb ik meer structuur, ontmoet ik nieuwe mensen, eet ik een gezonde warme maaltijd en heb ik meer aanspraak dan voorheen. Dat geeft me weer energie.

Veel gestelde vragen

Voor wie is dagbesteding?

Bezoekers van de dagbesteding hebben door leeftijd, ziekte of beperking regelmaat en structuur nodig om de dag vorm te geven. Ook het opbouwen en onderhouden van sociale contacten kan hierdoor lastig zijn of worden.
Bij de samenstelling van de groep wordt rekening gehouden met eventuele ziektebeelden.

Wanneer de zorg voor een naaste zwaar(der) wordt, kan een mantelzorger verlichting ervaren doordat het familielid een aantal dagdelen per week een bezoekt brengt aan De Buurthuiskamer. De mantelzorger wordt ontzorgd.

Wat kost dagbesteding?

Dagbesteding wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst. Daarnaast betaalt de bezoeker eigen bijdragen:

  • Eigen bijdrage aan CAK (Centraal Administratie Kantoor). Afhankelijk van inkomen en eventueel vermogen.
  • ZINNpas voor activiteiten en consumpties €18,00 p.p.p.m.
  • Optioneel: warme maaltijd € 10,65.
Waar vraag ik een Wmo-indicatie voor dagbesteding aan?

Het aanvragen van een indicatie kan in Groningen via het WIJ team, in Haren bij WIJ team en in Hoogezand bij Het Sociaal Team. ZINN biedt ook dagbesteding op basis van een PGB. Het ZINN Servicepunt kan u adviseren bij de aanvraag van een indicatie. U kunt hen bereiken via het telefoonnummer 050-585 2000 of via e-mail servicepunt@zinnzorg.nl.

Meer weten over Dagbesteding in De Buurthuiskamer

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

De openingstijden van het het servicepunt van ZINN: doordeweeks van 09.00 - 17.00 uur.

Neem contact op