Ouderen hebben gunstig effect op spel FC Groningen

Ouderen hebben gunstig effect op spel FC Groningen

Vanaf 2020 heeft ZINN een mooie samenwerking met FC Groningen. ZINN heeft dit seizoen in het stadion een heuse ‘ZINN side’. Vijf bewoners van een ZINN locatie in Groningen, Haren en Hoogezand kunnen samen met vijf begeleiders naar de thuiswedstrijd van FC Groningen.

Vanaf 2020 heeft ZINN een mooie samenwerking met FC Groningen. ZINN heeft dit seizoen in het stadion een heuse ‘ZINN side’. Vijf bewoners van een ZINN locatie in Groningen, Haren en Hoogezand kunnen samen met vijf begeleiders naar de thuiswedstrijd van FC Groningen. Afgelopen zondag was de eerste thuiswedstrijd die de bewoners hebben bezocht. Zij bleken een gunstig effect te hebben op het spel van FC Groningen. Als ware ‘lucky charms’ waren zij getuige van een legendarische 2-1 overwinning op de koploper Ajax.

De samenwerking met FC Groningen is eigenlijk heel logisch. “FC Groningen wil als club middenin de maatschappij staan en betrokkenheid tonen bij haar achterban,” aldus Mick Duzink, manager maatschappelijke projecten Stichting FC Groningen in de Maatschappij. “De bewoners van ZINN ontvangen van de club een sjaal, worden ontvangen met koffie en krijgen een prachtige plaats in ons stadion. Ze kunnen volop genieten van de bijzondere en gezellige sfeer in het stadion”.
Voor ZINN is deze samenwerking dan ook een welzijnsactiviteit. Wekelijks worden er door WelZINN activiteiten georganiseerd voor ouderen. Voor bewoners is het een flash back naar jonge jaren. Zo vertelde één van hen dat hij 15 jaar geleden voor het laatst naar een voetbalwedstrijd van FC Groningen is geweest. Door omstandigheden lukte het hem niet meer om het stadion te bezoeken. Tranen van blijdschap toen hij hoorde dat naar de wedstrijd mocht, die dan ook nog eens zo mooi uitpakt voor Groningen.

Deze wedstrijd schept natuurlijk wel verwachtingen voor de volgende thuiswedstrijd. Vijf andere bewoners verheugen zich nu al op een spectaculaire wedstrijd tegen Vitesse.