Basisschoolleerlingen op wereldreis met ZINN

Basisschoolleerlingen op wereldreis met ZINN

Donderdag 30 januari waren veel basisscholen dicht en net als tijdens de onderwijsstaking op 6 november, heeft ZINN een oplossing bedacht voor haar medewerkers. Ook deze keer mochten zij de kinderen meenemen naar het werk. Met dit verschil: de kinderen maken voor een dag een wereldreis in adventurepark Wildlands in Emmen.

Zo’n 40 kinderen van medewerkers van verschillende ZINN locaties in Groningen, Haren en Hoogezand, stapten donderdagochtend om 09.00 uur met negen vrijwilligers in de bus naar Wildlands. De bussen die normaal gesproken voor de Buurthuiskamers van ZINN rijden, gingen nu in optocht naar Emmen. Met goed gevulde ZINN rugtasjes én herkenbare gele hesjes, gingen de kinderen onder begeleiding vanaf 10.00 uur op wereldreis in het park. Ze hebben de jungle, de savanne en het poolgebied ontdekt, hebben oog in oog gestaan met wilde dieren en mochten zelfs een kijkje nemen achter de schermen om te ontdekken hoe het allemaal geregeld is in Wildlands.

Ondanks dat ze niet naar school kunnen, hebben de kinderen toch een leerzame dag gehad en konden de zorgmedewerkers doen waar zij goed in zijn: zorgen dat de bewoners van ZINN niets tekort komen!

Landelijke media-aandacht van Goedemorgen Nederland

De actie van ZINN heeft de aandacht van de landelijke media getrokken. Goedemorgen Nederland kwam langs voor twee live uitzendingen. Bekijk ze hier terug!

De uitzending van 08:10 uur »

De uitzending van 08:40 uur »