Niemand is hier eenzaam

Niemand is hier eenzaam

'Niemand is hier eenzaam': een intiem locatietheater over het verlangen naar verbinding. Tijdens het Jonge Harten festival speelde het prachtige theaterstuk in ZINN locaties De Dilgt en De Brink. 

Op een geïmproviseerde tribune zitten de bezoekers met een koptelefoon op te genieten van de voorstelling. Een stem vertelt: ‘Raf was zeventien jaar toen hij plots overleed. Zijn geest waart nu door het verzorgingstehuis, ‘eeuwig jong’. De bewoners kunnen hem niet zien en niet horen, ‘terwijl hij nog zoveel had willen zeggen.’

Niemand is hier eenzaam, een coproductie van Festival Jonge Harten en de PeerGrouP, is geschreven door Herman van de Wijdeven. Het verhaal gaat over een tachtigjarige vrouw in het verpleeghuis, die op de gang plotseling haar reeds 63 jaar geleden gestorven geliefde tegenkomt. Die was jong gebleven en in die zin werd het een ontmoeting tussen twee generaties. Verbinding tussen mensen is een voorwaarde om niet eenzaam te zijn, zo luidde de boodschap in dit prachtige verhaal. Toen de PeerGrouP contact opnam met ZINN om als decor te dienen voor dit intieme locatietheater, werd daar meteen enthousiast op gereageerd. ZINN biedt op haar locaties graag ruimte aan culturele activiteiten, omdat ze levendigheid en verbinding brengen voor bewoners en cliënten.

Bekijk de reportage die Toneelmeesters heeft gemaakt tijdens het Jonge Harten Festival.