Een muzikale reis terug in de tijd met Leo Blokhuis voor bewoners ZINN

Een muzikale reis terug in de tijd met Leo Blokhuis voor bewoners ZINN

Tijdens de maand februari gaan bewoners en cliënten van zorginstelling ZINN terug in de tijd: alle activiteiten staan deze maand in het teken van de jaren 60 en 70. Bewoners kunnen genieten van onder meer modeshows, filmavonden en muzikale optredens. Als afsluiter neemt popprofessor Leo Blokhuis bewoners en cliënten mee op een muzikale reis naar de jaren 60 en 70. Februari wordt een feest der herkenning voor bewoners van ZINN!

De themamaand wordt zaterdag 1 februari geopend in ZINN locatie De Burcht in Hoogezand met een interactieve modeshow van Stichting Oud Oranje. Zij verzorgen een kostuumshow gebaseerd op de typische kleding uit de jaren 60 en 70: van minirokjes en korte jurkjes tot broeken met wijd uitvallende pijpen, in drukke en kleurrijke (bloemen)motieven. Bovendien kunnen bewoners zich laten vereeuwigen in de (hippie) kleding, die zo kenmerkend was voor de jaren 60 en 70. 

Don Leo Blokhuis 
Als klap op de vuurpijl neemt muziekliefhebber en popkenner Leo Blokhuis de bewoners mee op een verrassende en inspirerende muzikale reis terug naar de sixties en seventies. Op 26 februari sluit hij de maand af in De Ark, het bijzondere kerkgebouw in de Groningse wijk Helpman uit de jaren 60. 
Toen de popprofessor werd benaderd was hij direct enthousiast. Leo Blokhuis wil het bekende nummer ‘American Pie’ van Don McLean een prominente plek geven in zijn show. “In die tekst en muziek zitten veel verwijzingen naar muziek uit de jaren 60 en daarvóór. Het is een mooi vertrekpunt voor de muziekreis bij ZINN, waarbij het publiek zo maar eens 75+ kan zijn. Ik heb de hoofdroute van de muzikale reis voor ZINN wel in mijn hoofd”, zegt Leo. “Maar ik laat veel afhangen van de respons van het publiek. Als het wenselijk is om wat zijweggetjes in te slaan, dan doe ik dat ook. Ik heb genoeg muziekverhalen in voorraad.” 

Zingen bij de afwas, filmavond, foto-expositie…
Behalve de modeshow en de muzikale reis van Leo Blokhuis, zijn er meer activiteiten die de bewoners en cliënten terugbrengen naar de jaren 60 en 70. Elke ZINN locatie heeft haar eigen activiteiten georganiseerd met dit thema in het achterhoofd.  
Zo blikt Marc Vrolijk in vier ZINN locaties met de nodige humor en interactie terug door middel van muziek, anekdotes en fragmenten. En hij doet dat geheel in stijl: tijdens de afwas in een origineel Bruynzeel keukenblokje (mét geblokt gordijntje) en originele attributen uit de jaren 70. De act wordt visueel ondersteund door een beamer met groot scherm (in de vorm van een oude TV) waarop authentieke beelden worden getoond wat zorgt voor nog meer herkenning en komische effecten.

Daarnaast kunnen bewoners samen met hun familie en vrienden in alle locaties genieten van verschillende muzikale optredens met bijhorende culinaire hapjes, filmavonden bezoeken en de foto-expositie Het beeld van Groningen in de jaren 60 en 70 bekijken.

Met deze activiteiten laat ZINN zien dat zij continu bezig is de wereld van de bewoners glans te geven. Met nieuwe initiatieven, door erop uit gaan en door buiten naar binnen te halen zorgt zij voor verbinding tussen bewoners, cliënten, medewerkers en bezoekers. 

Kijk in de nieuwste uitgave van het MagaZINN welke thema-activiteiten er in februari in welke locatie plaatsvinden.