Zorg- en huurappartementen De Veste

Zorg- en huurappartementen De Veste

Naast woonzorglocatie De Burcht te Hoogezand biedt ZINN in De Veste 58 ruime, moderne zorg- en huurappartementen voor ouderen met een indicatie voor lichte tot intensieve zorg. Een team van zorgprofessionals biedt verzorging, verpleging en begeleiding. 

Voorzieningen

  • Thuiszorgteam
  • Restaurant
  • Fysio- en ergotherapie
  • Woontoren

De Veste is een eigentijdse woontoren met 58 zorg- en huurappartementen verdeeld over acht woonlagen. Een woonvorm waar ouderen met een indicatie voor lichte tot intensieve zorg. Er is een eigen zorgteam dat de bewoners van zowel de zorg- als huurappartementen zorg verleent. Zo kunt u in uw eigen appartement blijven wonen, ook als u (en/of uw partner) meer zorg nodig heeft. 

De tweekamerappartementen in De Veste hebben een oppervlakte van circa 70 m². Alle appartementen zijn uitgerust met een eigen terras of balkon met een schuifpui. Alleen met een Wlz- of thuiszorgindicatie kunt u in de appartementen wonen.

Zorgappartementen in De Veste

Genieten van een eigen plek tussen uw persoonlijke, vertrouwde meubels en de (intensieve) zorg ontvangen die u nodig heeft. Dat maakt de woonvorm in De Veste uniek. Er is 24 uur per dag zorg aanwezig. Voor begeleiding en dagstructuur kunnen bewoners van deze zorgappartementen terecht in de ontmoetingsruimte waar een woonassistent zorgt voor gezelligheid en aandacht.

Huurappartementen in De Veste

Toekomstbestendig en zelfstandig wonen in een licht en ruim huurappartement vlakbij een woonzorgcentrum. De verzorging en/of verpleging wordt door het zorgteam van De Veste geboden en is dus altijd in de buurt. De huurappartementen zijn voorzien van een persoonsalamering waardoor u, in geval van nood, verzekerd bent van hulp of zorg die u op dat moment  nodig heeft. In De Veste kunt u fijn en verzorgd oud worden. Ook wanneer blijkt dat u intensievere zorg nodig heeft dan u vanuit uw thuiszorgindicatie ontvangt. Vanuit een Wlz-indicatie kunt u gewoon in uw appartement blijven wonen (mits de zorgvraag haalbaar is).
De huurappartementen in De Veste worden aangeboden als sociale huur en vrije sector.

Veel gestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zorg- of huurappartement van ZINN?

Zorgappartement
In uw zorgappartement woont u met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). Deze indicatie krijgt u indien het CIZ (Centrum Indicatiestelling zorg) bepaalt dat u 24 uur nabijheid van zorg nodig heeft. U kunt gebruik maken van de gezamenlijke ontmoetingsruimte waar gezelligheid, aandacht en structuur aan de dag geboden wordt.

Huurappartement
In uw huurappartement woont u zelfstandig en krijgt u de zorg die u nodig heeft, vanuit een thuiszorgindicatie. In uw appartement is een persoonsalarmering aangesloten, waardoor u in geval van nood verzekerd bent van de hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft.

Wat kost het om te wonen in een zorg- of huurappartement?

Zorgappartement
Afhankelijk van uw inkomen en eventueel vermogen betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Voor de zorgappartementen betaalt u naast uw eigen bijdrage ook een comforttoeslag. De hoogte van de comforttoeslag verschilt per zorgappartement en kunt u vinden op de tarievenlijst.

Huurappartement
U huurt het appartement van ZINN. De huurprijzen vindt u in de tarievenlijst

Meer weten over Zorg- en huurappartementen De Veste

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

De openingstijden van het het servicepunt van ZINN: doordeweeks van 09.00 - 17.00 uur.

Neem contact op