De Pelster

De Pelster

Een gemoedelijke, levendige, kleinschalige woonomgeving voor ouderen in het gezellige stadscentrum van Groningen.

Woonvormen

  • Zelfstandig wonen met zorg

Voorzieningen

  • Woonzorglocatie
  • Restaurant

In hartje centrum Groningen vindt u De Pelster, een kleinschalige woonzorglocatie. De 40 bewoners van De Pelster beschikken over een eigen zorgappartement met badkamer en kitchenette. Voor ontmoeting, activiteiten en een warme maaltijd of lunch kunnen bewoners én bezoekers terecht in het restaurant. Dagelijks kunt u kiezen uit verschillende menu's. 

Er is een winkeltje waar u een klein assortiment met diverse producten vindt. Wekelijks is een fysiotherapeut van ZINN aanwezig om samen aan de verbetering van uw mobiliteit en /of klachten te werken. Of maak zelf eens gebruik van Fietslabyrint, een ontspannen óf actieve, virtuele fietstocht door stad en ommeland. Ook kunt u op afspraak terecht bij de kapper of pedicure. Vanaf het ruime en zonnige dakterras kunt u heerlijk buiten genieten. Behoefte aan stadsvertier? Om de hoek zijn winkels, de markt, bioscoop en cafés.

In samenwerking met studenten van het Rode Kruis kunnen bewoners gekoppeld worden aan een maatje. Daarnaast zijn  er wekelijks andere activiteiten zoals bewegen op muziek, bingo, bakken en schilderen.


Tijdelijk wonen
Als u het thuis niet redt, bijvoorbeeld door ziekte, ziekenhuisopname van uw partner of na een ziekenhuisopname van u zelf, dan kunt u ook tijdelijk in De Pelster verblijven. Wilt u meer informatie over tijdelijk wonen in De Pelster of elders binnen ZINN, dan kunt u hier klikken. 

Bewoner: "Ik ben weer helemaal aangesterkt en heb er leuke contacten aan overgehouden. Het ging thuis niet meer zo goed. Ik ben toen tijdelijk opgenomen in De Pelster. Eerstelijns verblijf (ELV) noemen ze dat. Ik ben weer helemaal aangesterkt en heb er leuke contacten aan overgehouden. Het is een gezellige locatie en het is heel bijzonder om zo in het centrum van Groningen te wonen."

Meer weten over De Pelster

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

De openingstijden van het het servicepunt van ZINN: doordeweeks van 09.00 - 17.00 uur.

Neem contact op